Woonhuis met paardenstalling

Deze hedendaagse “kop-romp-boerderij" is gebouwd naast de locatie waar in 1967 een karakteristieke kop-romp-boerderij afbrandde. Evenals voorheen herbergt ook nu het hoofdvolume de belangrijkste functie.

De meest in het oog springende karakteristiek van deze woning is de manier waarop de verschillende bouwvolumes op het terrein zijn geplaatst. Door de bergschuur ten opzichte van de paardenstal te spiegelen en te verschuiven ontstaat een halfopen binnenterrein. Hiermee heeft de woning zich een deel van het open buitengebied toegeëigend.

De ene lange zichtlijn (tevens verkeerszone) koppelt niet alleen alle bouwvolumes, maar ook de binnentuin, parkeren, de paddock en de rijbak. Een deel van de zichtlijn/verkeerszone is door de woonfunctie geannexeerd, eenvoudig door het te beglazen.

Foto’s Arthur Blonk

De woning is geselecteerd voor de Vredeman de Vries prijs 2012

Deel dit project:

Geïnteresseerd? Contact opnemen

Meer weten over dit project of wat Architectenbureau Lútsen Wijma voor u kan betekenen?
Vul onderstaande velden in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

drempel om mensen en robots te onderscheiden

Meer over Nieuwbouw