Uitbreiding woning Oudega

Aan de tuinzijde is de woning uitgebreid met een van vloer tot plafond beglaasde tuinkamer. Eén lange, eveneens beglaasde gang verbindt alle vertrekken en functies. Door het ‘ontbreken’ van buitenwanden en het consequent toepassen van glasdeuren voelt men overal ‘ruimte’.

De slaapkamer en badkamer zijn gesitueerd tegen de erfscheiding en ontvangen daglicht via de glazen tussenwand. Door het daklicht in de badkamer worden licht en ruimte gecontinueerd.

De tuin is ontworpen als een voortzetting van het woongebied. Eén kaarsrecht betonpad, bijna 40m van muziekkamer tot achter in de tuin, koppelt de woning aan het terras, de vijver, de garage, de kennel, het gazon en de zij- en achtertoegang. Het pad vervult hiermee buiten dezelfde functie als de lange gang binnen, waardoor de woning en de tuin als een hechte éénheid wordt ervaren.

Deel dit project:

Geïnteresseerd? Contact opnemen

Meer weten over dit project of wat Architectenbureau Lútsen Wijma voor u kan betekenen?
Vul onderstaande velden in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

drempel om mensen en robots te onderscheiden

Meer over Verbouw